Alpy, Dachstein 1991


Výlet na Dachstein byla spíše procházka - žádné těžké stany, nocleh na chatě. Počasí bylo, alespoň na začátku, příhodné, prostě pohoda. Patlali jsme se Niveou s úžasným UV faktorem 3, slušivé puntíkované šátky na hlavách a v batohu benzín, vařič zvaný aljoša a kotlík, v němž se vařila gulášová polévka. Rakušáci se na nás nemohli vynadívat. Slova jim došla až na vrcholu, když jsme si do půllitrů čepovali pivečko chlazené ve sněhu. Milen totiž měl narozeniny a bečičku vytáhl až na vrchol.



Cestou dolů došlo i na dobrodružné prvky - to když se Jitka Vokurková  zřítila z jednoho žebříku poté, co se jí nějaké německé nemohlo pokusilo šlápnout na ruku. Naštěstí dopadla do závěje a  jiný, šikovnější Němec  ji chytil dřív, než pokračovala do údolí značně hlubokého. Cestou ještě stačila tečovat svého muže, rozrazit mu jeho vlastními brýlemi hlavu a Dachstein tak působivě zakrvácet. Šití s sebou samozřejmě paní doktorka lehkomyslně navzala, náhradní brýle naštěstí ano.

Tím naštěstí dobrodruství skončila, až na pořádnou bouřku, která nás ale chytla až těsně před chatou. Zato druhý den pršelo a promokli jsme při návratu až do slipů, potažmo kalhotek.